6 сигнала срещу Nexo са били получени в Комисията за финансов

...
6 сигнала срещу Nexo са били получени в Комисията за финансов
Коментари Харесай

Шефовете на КФН и НАП на изслушване във временната комисия за Nexo

6 сигнала срещу Nexo са били получени в Комисията за финансов контрол, заяви нейният ръководител Бойко Атанасов пред депутатите от краткотрайната парламентарна комисия по случая " Nexo ", която през днешния ден заседава с чуване на Атанасов и на шефа на Национална агенция за приходите Борис Михайлов. 

Сигналите са предадени на следствието, посочи Атанасов. На въпрос от ръководителя на камисияга Даниел Митов от ГЕРБ има ли съображение да се счита, че сигналите са от българи, които се усещат ощетени, Атанасов посочи, че „ става дума за парични средства и искания за финансово ощетяване, тъй като не са били ясни изискванията и не е била изяснена напълно активността на Nexo “. Той отхвърли повече детайлности поради следствената загадка, само че още веднъж в отговор на въпроси от членове на комисията означи, че компанията няма лиценз и не е вписана в регистрите на капиталовите сдружения, които имат право да реализират активност на българския пазар. В момента криптовалутите не са приети за финансов инструмент и за тях няма регулации, уточни още Атанасов.

Към момента българската компания, която ръководи Nexo, е платила всичките си отговорности към Националната организация за приходите, рапортува от своя страна шефът на Национална агенция за приходите Борис Михайлов. По искане на прокуратурата приходната организация е почнала инспекции на физически лица, свързани с проблема " Nexo ", разгласи той. Става дума за " голям брой физически лица, без едно, което е умряло, които са ни дадени всичките за инспекция от основния прокурор. Такива инспекции се вършат в продължение на месеци ", добави Михайлов. Сметната палата е предоставила на Национална агенция за приходите информация за даренията, направени от тези физически лица, удостовери шефът на Национална агенция за приходите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР